pijl

Hooikoorts en tapen

Hooikoorts

Bomen, grassen en planten geven stuifmeel af, ook wel pollen genoemd. Ons lichaam vormt van nature antistoffen tegen deze pollen, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam extra heftig. Er is dan sprake van een allergie.
In Nederland ontstaan hooikoortssymptomen voornamelijk door de pollen van berken en grassen. Daarom hebben de meeste mensen in het voorjaar last van hooikoorts.

fysio deventer hooikoorts 3

Tegenwoordig kan je met behulp van zogenoemde pollenkalenders en hooikoortsradar makkelijk nagaan welke pollen in de lucht zitten.

Wat zijn de hooikoorts symptomen?

  • Verstopte neus
  • Loopneus
  • Niesbuien
  • Jeukende, rode en tranende ogen
  • Benauwdheid en vermoeidheid


Sommigen hebben last van extreme hooikoortssymptomen en krijgen zelfs koorts.

Tapen en hooikoorts bij Fysio Axis Deventer

Bij Fysio Axis Deventer wordt medical taping succesvol toegepast bij hooikoorts. 84% van de cliënten met hooikoortsklachten die behandeld worden met medical tape hebben aanzienlijk minder hooikoortsklachten blijkt uit twee pilot-studies.  De verklaring van de werking lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die de tape heeft op ons bindweefsel, zenuwstelsel en allergisch reactiemechanisme. De positieve resultaten van Medical Taping bij hooikoorts, is goed nieuws voor de vier miljoen Nederlanders die last hebben van een pollenallergie. Een behandeling kan ervoor zorgen dat hooikoortsklachten sterk verminderen en er zelfs voor zorgen dat je klachtenvrij het seizoen doorkomt. 


Waarom helpt hooikoorts tape?

In onze huid bevinden zich allerlei sensoren. Deze registreren zaken als temperatuur, druk en pijn. Medical tape prikkelt de huidsensoren. Het gebied onder de huid wordt door de tape ook beïnvloed. Hiermee bereik je de organen die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals de longen en bronchiën. De tape stimuleert dat er signalen af gegeven worden aan onze hersenen. Het brein bepaalt vervolgens wat er moet gebeuren en stuurt signalen terug. Bijvoorbeeld dat de spierspanning verlaagd moet worden en de doorbloeding verhoogd dient te worden. Deze signalen brengen de longen en het verdere systeem wat betrokken is bij de hooikoorts tot rust.

fysio deventer hooikoorts 4 banner

Het aanbrengen van de tape bij hooikoortsklachten:

Gebruik een dag voor de afspraak bij ons geen body lotion/crème of vergelijkbaars.

De medical tape wordt aangebracht en blijft ongeveer een week zitten. In de meeste gevallen merk je na een week direct al een duidelijke afname van je klachten. De tape bevat geen medicatie. 
Het aanbrengen van de tape zorgt voor een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Vaak neemt het effect van de tape gedurende enkele weken af. Bij chronische klachten kan het nodig zijn de tape opnieuw aan te brengen.

Hoe lang mag de tape blijven zitten?

De tape blijft over het algemeen gemiddeld 5 dagen zitten. Advies is wel om met de tape op geen body lotion te gebruiken. U kunt douchen met de tape, alleen dient u de tape droog te deppen en niet te wrijven.

fysio deventer hooikoorts 2

Wat kost tapen bij hooikoorts?

Helaas valt deze behandeling niet binnen de vergoedingenstructuur van de zorgverzekeraar.

1x medical tape aanbrengen bij hooikoorts kost € 15,00 Inclusief de medical tape.

 


Nu hooikoortsklachten en wilt u snel geholpen worden? Neem telefonisch contact met ons op:


Contact