pijl

Gecombineerde Leefstijlinterventie ( GLI )

GLI in Deventer

Names Fysio Axis Deventer is onze fysiotherapeut Ludo betrokken bij de uitvoering van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) Samen Sportief in Beweging.

Hij doet dit in samenwerking met leefstijlcoach Meriel Hendriks (Sportbedrijf Deventer), diëtiste Audry Klein Bussink (Diëtisten Groep NL) en beweegcoach Djeremy Waslander (Wijk Voor Elkaar).

fysio deventer GLI

Voor wie?

Samen Sportief in Beweging is een GLI voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. De huisarts bepaalt of er sprake is van overgewicht of obesitas, aan de hand van het Body Mass Index (BMI). Als het BMI tussen de 30 en 40 ligt, mag men altijd meedoen aan de cursus. Ook als men een BMI van 25 of hoger heeft in combinatie met slaapapneu of artrose of in combinatie met een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Benieuwd hoe hoog jouw BMI is? Je kunt dit gemakkelijk zelf nakijken via deze link.  

Doel van het leefstijlprogramma

Het doel is het bewerkstelligen van een duurzame gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken én te behouden. Er is aandacht voor gezonde voeding, bewegen, slaap, omgaan met stress en ontspanning.

Het leefstijlprogramma is een tweejarig traject en bestaat uit een intake, basiscursus en groepsbijeenkomsten en individuele coaching. 

Tijdens de 9 weken durende basiscursus verzorgt de fysiotherapeut in samenwerking met de beweegcoach 2 keer per week een sport en beweegactiviteit. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan beweegrichtlijnen, wordt het individuele beweeggedrag in kaart gebracht en worden de deelnemers uitgedaagd om te onderzoeken hoe zij meer beweging in de dag kunnen brengen. 

Benieuwd of jij voldoet aan de beweegrichtlijn? Doe de Beweegrichtlijnentest

Na de basiscursus volgen er groepsbijeenkomsten en individuele coaching. In deze fase kunnen de deelnemers altijd contact opnemen met de fysiotherapeut. In sommige gevallen maken zij een afspraak met de fysiotherapeut om houdings- en bewegingsafhankelijke (pijn)klachten te bespreken. 


Nieuwsgierig of gewoon meedoen?

Ben je gemotiveerd om mee te doen aan de gecombineerde leefstijlinterventie Samen Sportief in Beweging? Neem dan contact op met je huisarts voor het regelen van de doorverwijzing. De huisarts neemt contact op met de leefstijlcoach en zij belt je op voor het maken van een afspraak voor het intakegesprek.

Samen Sportief in Beweging wordt vergoed door de zorgverzekering uit de basisverzekering zonder gebruik te maken van het eigen risico. Het kost dus geen geld.


Wil je eerst eens wat meer informatie? Onze fysiotherapeut Ludo kan je er alles over vertellen!
 

Telefoonnummer praktijk: 0570-594392 of mobiele nummer van Ludo: 06-83 50 22 42

Email adres: ludo@fysioaxis.nl 

Overige contact mogelijkheden