pijl

Neurorevalidatie Deventer

De Neurorevalidatie therapeut in Deventer

Binnen Fysio Axis is Ludo Remerie de neurorevalidatie therapeut.

Een neurologische fysiotherapeut heeft zich toegelegd op de behandeling van patiënten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, als gevolg van niet aangeboren hersenletsel (NAH) en neuromusculaire aandoeningen (NMA).

fysio deventer Axis-09-2 Groot

Voorbeelden van NAH en NMA:

 • ​CVA (beroerte/herseninfarct) 
 • Hersenvliesontsteking
 • MS (multiple sclerose)
 • ALS (amyotrofische laterale sclerose)
 • Neuropathie 

Doel van de revalidatie behandeling

Alles staat in het teken van het verbeteren of onderhouden van handelingen die voor u belangrijk zijn, zodat u zoveel mogelijk uw normale leven kunt leiden. Daarbij wordt rekening gehouden met de minder zichtbare gevolgen van NAH en NMA zoals verandering van gedrag en stemming, geheugen en concentratie en begrijpen en praten.   

Centraal in de behandeling staan uw hulpvraag en doelen. Dit zullen met name problemen zijn bij de uitvoering van taken in het dagelijks leven. De fysiotherapeut kijkt samen met u naar de mogelijkheden en bespreekt de haalbaarheid.

Behandelbare klachten:

 • Loopstoornissen
 • Balansproblemen
 • Vermoeidheid
 • Krachtsvermindering
   

De fysiotherapeutische behandeling zal voornamelijk plaatsvinden in een zo veilig en realistisch mogelijke omgeving, bij ons op de praktijk of bij u thuis. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van een aantal specifieke behandeltechnieken ter ondersteuning en als voorwaarde om een taak beter uit te kunnen voeren. De therapeut kan tevens met u kijken naar een alternatieve uitvoering van een handeling om de taak te kunnen volbrengen.

Maak een afspraak met onze neurorevalidatie specialist Ludo

Maak nu een afspraak

Als u voldoende aanvullend verzekerd bent, zal de behandeling worden vergoed. Veel van bovenstaande aandoeningen zijn opgenomen in de lijst met chronische aandoeningen. Dit betekent dat fysiotherapie na de eerste 20 behandelingen wordt vergoed vanuit het basispakket. Bij vergoeding uit het basis pakket dient u alleen het eigen risico te betalen als u dat dit jaar niet al een keer gedaan heeft.

Wat kost fysiotherapie als u niet aanvullend verzekerd bent?  tarieven ➚